Perheeni ja harrastukseni

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi aikuista poikaa, jotka ovat jo muuttaneet kotoa. Minulla 2-vuotias lapsenlapsi, jonka hoitamiseen olen osallistunut aktiivisesti. Lapsiperhearki on tullut uudelleen tutuksia.

Pidämme huolta suvun vanhuksista, minulle ja perheelleni on kertynyt omakohtaista kokemusta muistisairaan omaisena olemisesta ja arjen sujumisen turvaamisesta.

Asumme Konalassa, 1989 rakentamassamme puutalossa.

Harrastukseni

Asukasyhdistystoiminta ja Asukastilan käytännön asioiden organisointi vie suurimman osan vapaa-ajastani. Olen Konala-Seuran puheenjohtaja. Konala-Seura puheenjohtajakaudellani saanut ihan uuden vaihteen toimintaansa. Nettisivut www.konala.info kertovat asukasyhdistyksen toiminnasta.

Kulttuuri: taidenäyttelyt, ooppera, museot, joista suosikkini on Helsingin työväenasuntomuseo ja Ruiskumestarin talo.

Kesämökkeily saaristossa luontoa kunnioittaen.

Remontointi, puutarhanhoito.

Matkustelu, kulttuureihin tutustuminen.

Konalan adventtipolku 

             2012 aloittamani perinne kotikaupunginosassani: www.adventtipolku.fi

 

Mitä Konalassa on tapahtunut puheenjohtajakaudellani

 

Olen toiminut Konala-Seuran hallituksessa kymmene vuotta ja viimeiset 7 vuotta puheenjohtajana. Aloittaessani Konala-Seuraan kuului alle 100 perhejäsentä, jäsenmäärä on kaksinkertaistunut. 10 vuotta sitten aloin organisoida Konalan Adventtipolkua, joulukuun alusta loppiaiseen kestävää joulun ajan tapahtumaa, johon konalalaiset ovat innolla osallistuneet omilla adventtiluukuillaan.

6 vuotta sitten aloitimme kylätalkkaritoiminnan, jonka avulla työllistetään pitkäaikaistyöttömiä. Olen toiminut kylätalkkarien työnjohtajana, perehdyttäjänä ja työnjärjestelijänä.

Konalassa on useana kesänä omenatori, jonne on voinut tuoda ylijäämäsatoa ja noutaa veloituksetta. Olen myös kokeillut kirjatoria, kirpputoria ja vaikka mitä.

Vuosien ponnistuksen tuloksena Konalaan kauppakeskus Ristikkoon avattiin vuonna 2020 Konalan Asukastila. Toiminnassa on mukana useita järjestöjä, yksityishenkilöitä, seurakunta, työväenopisto. Saimme asukasosallisuutena vuokratuen kaupungilta. Siistin kalustuksen 200 neliön tilaan kävin ostamassa Pakilan työkeskuksesta pienellä budjetilla. Korona on rajoittanut toimintaamme merkittävästi, mutta periksi ei anneta.

Korona-ajan ponnistus on ollut nettisivujen uusiminen. Konala-Seuran keppijumppa ja viime vuonna aloitettu Pilates on siirretty etäjumpaksi. Lähetän joka viikkoa jäsenkirjeessä linkin jumppaan. Konala-Seura on korona-aikana pystynyt kustantamaan jumpan veloituksetta jäsenilleen.

Olemme hankkineet mittavan määrän sponsoreita toiminnallemme. Pääasiassa edut tulevat suoraan Konala-Seuran jäsenille alennuksena alueen palveluntuottajien tai liikkeiden palveluista tai ostoksista.

Koska toimimme nimellisellä 10 euron vuosijäsenmaksulla perhettä kohden, kulut tulee myös minimoida. Teemme itse kaiken mahdollisen. Olen tehnyt paljon mainoksia, kylttejä, printtejä, ohjeita ja kirjoitellut tekstejä, juttuja paikallislehtiin, nettisivuille. Kotikutoista, sanoo joku. Saa olla, sanon minä.

Konala-Seuran hallituksen jäsenet eivät saa palkkiota työstään, tämä on vapaaehtoistoimintaa. Minulta on kysytty, miten ehdin, miksi, epäilty tarkoitusperiä. Koen työn tärkeänä, palkitsevana. Tavoitteena on, että 6500 asukkaan kasvava Konala on elinvoimainen ja vireä asuinalue, jolta löytyy palveluja, luontoa, harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä kaiken ikäisille. Myös asumisen, kaavoituksen, liikennesuunnittelun, päivähoidon, koulun ja ympäristön tulee vastata asukkaiden tarpeita.

Käy katsomassa Konala-Seuran nettisivuja www.konala.info. Vastaan niiden ylläpidosta Konala-Seuran entisen puheenjohtajan kanssa. Konala-Seuran jäsenyys ei muuten edellytä Konalassa asumista!