Yrittäjyydestä

Menestystarina yrittäjyydestä

Vuonna 2001 vanhin poikani pääsi armeijasta ja halusi perustaa muutaman ystävänsä kanssa tietokonepelialan yrityksen, joka työllistäisi heidät.  Minulla ei tuolloin ollut mitään kokemusta yritystoiminnasta eikä myöskään pojallani.  Suomessa oli pari muuta pelialan yritystä.  Pojat olivat innoissaan ja kertoivat pelialan olevan tulevaisuuden ala.  Ajattelin, että poikia pitää auttaa alkuun.  Tarvittiin toimitilat yritykselle.  Oli kesä ja firma aloitti toimintansa Konalassa omakotitalomme kellarissa autotallissamme.  Sinne tuotiin kirpputorilta hankituille pöydille tietokoneet ja seinät verhoiltiin pressuilla.  Kotona ollessani tein pojille ruokaa -  työpaikkaruokailukin oli siis järjestetty.

Syksyn edetessä pojat pääsivät yrityshautomoon Helsingin keskustaan.  Ensimmäinen peli tuli markkinoille seuraavana vuonna.  Alkutaival oli kivikkoinen ja olin yrityksen bisnesenkelinä auttamassa pahimpien notkahdusten yli.  Tiukimpina aikoina toimin firman toimitilojen siivoojanakin.

Vuodet kuluivat, tilat vaihtuivat suurempiin, työntekijämäärä kasvoi,  samoin tulos.  Tällä hetkellä Frozenbyte Oy on lähes 50 henkilöä työllistävä vientiin suuntautunut,  monin tavoin palkittu yritys, joka panostaa erityisesti työntekijöidensä hyvinvointiin.  Yrityksella on mm oma kokki vastaamassa henkilöstöruokailusta aamiaisesta lähtien koko työpäivän ajan.  Menestyksestä huolimatta toimitusjohtajana oleva poikani on pitänyt tuhlailevaisuutta karttavan jalat maassa- linjansa. 

Näinä aikoina jolloin vakavaraisetkin yritykset kompastelevat,  pienyrittäjyys on merkittävässä asemassa.  Satsaus yrittäjyyteen on sijoitus tulevaisuuteen - Suomen tie nousuun. 

Vuonna 2001 monikaan ei uskonut peliteollisuuteen, saati olisi uskaltanut sijoittaa siihen.  Minäkin uskoin enemmän poikaani:  ajattelin, että nuorissa on kuitenkin tulevaisuutemme ja heille tulee antaa mahdollisuus.  Hänen yrityksensä kautta olen saanut arvokasta kokemusta yrittäjyydestä ja ikkunan tulevaisuuden tekemiseen.

Tämä muutaman vuoden takainen tarina ansaitsee tulla päivitetyksi: työntekijöitä on nyt yli 120. Yritys kouluttaa suuren osan työntekijöistään itse, vaikka useimmilla onkin peruskoulutus pelialalle, jota nyt saa useilla paikkakunnilla Suomessa. Poikani firma on selvinnyt koronasta hyvin: turvatoimia on noudatettu tarkasti ja valtaosa työntekijöistä on etätöissä.  Firman kahdessa toimipisteessa työskentelee pieni osa työntekijöistä. Firman pakettiautolla viedään kerran viikossa ruoka etätyössä oleville ja muutoinkin huolehditaan työntekijöiden työhyvinvoinnista.

Peliala on tunnustettu merkittäväksi myös Suomen kansantaloudelle. Se on markkina-arvoltaan elokuva- ja musiikkiteollisuutta suurempi, eikä vain ainoastaan elokuvateollisuutta suurempi, mitä poikani ennusti 20 vuotta sitten.